Puumateriaalin kiertokulku

01.02.2021

Olemme aikaisemmassa artikkelissa maininnut metsänomistajan ja metsäurakoitsijan vastuusta, puutuotannossa ja metsätyössä. Katso artikkeli tästä linkistä >>

Lainaamme omaa tekstiämme seuraavasti "Myös metsiin tehtävät puiden istutukset jatkavat ekologista ajattelua, puu ja metsäteollisuuden ekologisuudesta. Viimeisimmän tutkimustiedon mukaan puiden istuttaminen on paras yksittäinen tapa taistella ilmastonmuutosta vastaan. Metsittämisen ydinajatus piilee hiilinieluissa, jotka nimensä mukaisesti varastoivat hiiltä. Hiilen vapautuessa ilmakehään sen luonnollinen kiertokulku jakaa hiilen ilmakehän, merien sekä kasvipeitteen kanssa. "

Mutta millä muulla tavalla yrityksemme pystyy auttamaan sinua puumateriaalin kiertokulussa?

Hirsirakenne.fi kuuluu yhtenä osana JoukoSjöblom Oy konsernia. Jouko Sjöblom Oy:n päätoimialana on työ, metsä ja maatalouskoneiden myynti. Jos tarkastellaan yrityksellämme myynnissä olevia tuotteita, herättää se kunnioitusta. Käytännössä laaja tuoteperheemme mahdollistaa kenelle tahansa, tuotteen rakentamisen aivan materiaalin alkutaipaleelta, aina lopputuotteen valmistukseen asti.

Laaja ja palveleva tuotevalikoima

Minkälaisia ratkaisuja tarjoamme? Esimerkkinä käytetään hirsirakenne.fi tuotteisiin liittyviä materiaaleja ja tuotteita. Mistä siis aloitetaan? Puumateriaalin istuttaminen ja maanmuokkaus.

Myytävistä tuotteista aloittakaamme, vaikka laikkumätästimestä. Myynnistä löytyy myös metsä-äes.

Kun metsäpohja on muokattu istutusvalmiiksi, istutetaan puuntaimet maahan.

Puun kasvettua, kaadetaan puu metsäkoneella ( Lisää uusia metsäkoneita tulee myyntiin jatkuvasti). Puumateriaali kuljetetaan metsästä pois, esim. metsätraktorilla.

Kun puumateriaali on kuljetettu pois metsästä, löytyy puun käsittelyyn vaikka kokonainen saha tai kuorimalinjasto.

Kun puumateriaali on käsitelty ja sahattu sopivaksi aihioksi, voidaan se työstää

esimerkiksi höyläämällä tai sahaamalla puumateriaali haluttuun mittaan ja muotoon, monilla eri tavoilla, valmiiksi lopputuotteeksi.

Jäljelle jääneen hukkamateriaalin käsittely helpommin varastoitavaan olomuotoon

ja aina suoraan energiakelpoiseksi materiaaliksi asti.

Puumateriaalin tuottaminen pisteestä A, pisteeseen Ö.

Kuinka moni muu yritys voi sanoa pystyvänsä tähän? Tarjoamaan ratkaisuja  puumateriaalin tuottamiseen, pisteestä A, aina Ö:hön asti. Yleensä puhekielessä puhutaan pisteestä A, pääsemiseen pisteeseen B. Se ei kuitenkaan riitä meille. Haluamme palvella asiakkaitamme ja kauttamme löydät kokonaisvaltaisen ratkaisun puutuotantoon. 

Minkälainen tilanne sinulla on oman puutuotannon suhteen? Onko sinulla tarvetta jollekkin näistä esittellyistä kalustoista?

Ota meihin yhteyttä, niin keskustellaan yhdessä mitä yrityksemme voisi teille tarjota.  Yhteystietomme myyntiimme löydät täältä >>

Tai voit jättää meille yhteystietosi alla olevalla lomakkeella niin otamme teihin yhteyttä. (* Yhteystietojasi ei välitetä kolmansille osapuolille)