Ajankohtaista asiaa

12.08.2020


Ympäri Suomenmaata aloittaa tälläviikolla koulutaipaleensa tilastokeskuksen ilmoittamana noin 60 000 ekaluokkalaista. Sekä kesälomilta oppimisympäristöön palaa noin 500 000 opiskelijaa. Kun tähän määrään liitetään yli 2000:ssa koulussa työskentelevän henkilökunnan määrän, puhutaan merkittävästä osasta koko yhteiskuntaa.

Kuinka mukava olisi mennä kouluun joka olisi turvallinen, terveellinen ja tarjoaisi puhtaan oppimisympäristön? Valitettavasti tämä haave ei toteudu kovinkaan monessa tapauksessa.

Tiesitkö että THL:n (Terveyden ja hyvinvointilaitoksen) mukaan 25% käytössä olevista kouluista on todettuja kosteus, home ja sisäilmaongelmia! 

Allergia- ja astmaliiton sisäilma-asiantuntija Tuula Syrjänen on vuonna 2015 tekemässään tutkimuksessa todennut luvun olevan lähempänä 50-60%.

Huoli lasten ja tiloissa työskentelevien henkilöiden hyvinvoinnista on kova. Kun vielä kuntapäättäjät saataisiin ymmärtämään tämä maassamme vallitseva ongelma. 

Kokonaisuudessaan julkisten kiinteistöjen homevaurioiden aiheuttamien terveyshaittojen hinta on arviolta 450 miljoonaa euroa vuodessa. Home- ja kosteusongelman kustannuksia onkin tarkasteltava kokonaisuutena sekä kuntatalouden että valtiontalouden kannalta. Valtion olisikin harkittava erilaisia tukitoimenpiteitä kuntien rakennuskannan tervehdyttämiseksi.

Hirsirakenteiset puhdasilmaluokat väistötiloina antaa ratkaisun hädässä! Tarpeen vaatiessa nopeallakin aikataululla saadaan oppilaat sijoitettua turvalliseen ja puhtaaseen oppimisympäristöön väliaikaisena ratkaisuna tai pidemmälle aikavälillä. Tutustu tarkemmin tuotteeseemme ja toimitusaikoihimme tästä linkistä >>